HTML

Athairne és Faustina

Ez egy blogregény,ami egy szerelmespár történetét meséli el az ókori Rómában. A történet teljes mértékben a fantázia szüleménye. Szerzője(jómagam) nem régész,történész,így előfordulhatnak benne történelmi tévelygések,de igyekeztem minél jobban utánajárni a témának. Műfaja romantikus történelmi dráma,avagy a Gladiátor találkozása Rómeó és Júliával.

Friss topikok

Linkblog

Szerző üzeni

2011.03.30. 14:17 Gladiátor

 

Mostanában nem tudtam ide fölírni semmit.

Nem jutott rá idő.Fölírni ide egy fejezetet vagy 1 óra.Arról nem is beszélve,hogy ehhez nekem nyugodt körülmények kellenek,és az is lassítja a folyamatot,hogy ide már a fejezetek fölírás közben újrafogalmazott,javított változatai kerülnek.

Ezen a héten igyekszek fölírni egy új részt.Még 7 fejezet van a fönt lévőkön kívül megírva,tehát nem vagyok annyira elmaradva.

Tehát jönnek a további részek ebből a hiperbéna műből.Bár amennyire lezüllött az elmúlt években a nívó...

Azért megpróbálok minél jobban fogalmazni.

Az elmúlt napokban sok jó ismeretterjesztő könyvet találtam az ókori Rómáról,amik tovább árnyalhatják a történetet.Mert igyekszem minél jobban földeríteni a történelmi környezetet.

Egy hete megvettem Sienkiewicz Quo vadis című regényét.A benne található,az arénára vonatkozó leírások óriási segítséget jelentenek nekem,de természetesen nem célom a mű koppintása.

Simán lehetne mondani rá,hogy ez a történet a Spartacus,a Gladiátor,a Quo vadis,stb,stb,stb,koppintása,de ennyi erővel föl lehetne itt sorolni az összes,eddig megjelent,ókori Róma témájú filmet,regényt,musicalt,tévésorozatot,reklámfilmet,operát,képes-és meséskönyvet,amiben szerepelnek gladiátorok.

Sajnos meglepően újat már nem igazán lehet írni.Már szinte minden élethelyzetet filmre vagy könyvre vittek,csak a történelmi vagy helyszíni körítés változik mindig.

Nagyon fecsegni nem akarok,mert a végén lelövöm a poénokat.

Nem tudom,hány részes lesz,hogy hány fejezetben tudom megírni.Úgy tippelem,hogy talán 200-300 rész simán meglesz.Könyvben talán olyan vaskos lenne,mint a legutólsó 3 Harry Potter.De nem fenyeget annak a réme,hogy ebből valaha valaki is bestsellert akarna csinálni.Pedig arra pont jó lenne,hogy beleejtsük olvasás közben a fürdőkádba vagy a Balcsiba,vagy hogy kitámasszuk vele az ablakot,fölfogja az üvöltő szeleket az ablak-ajtó rés elé helyezve,vagy hogy elhagyjuk a vonaton,buszon.

Két kötetbe nem is lehetne szedni,mert hülyén nézne ki a sztori széttördelve,mivel nincs törés a történetívben,ahol meg lehetne szakítani.És ez amúgy is nem az a Félhomály-féle,"nyújtsuk minél több kötetesre,hadd dagadjon a pénztárcánk,hadd húzzunk le minél több bőrt a rajongókról" típusú írástermék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athairneesfaustina.blog.hu/api/trackback/id/tr622785100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása