HTML

Athairne és Faustina

Ez egy blogregény,ami egy szerelmespár történetét meséli el az ókori Rómában. A történet teljes mértékben a fantázia szüleménye. Szerzője(jómagam) nem régész,történész,így előfordulhatnak benne történelmi tévelygések,de igyekeztem minél jobban utánajárni a témának. Műfaja romantikus történelmi dráma,avagy a Gladiátor találkozása Rómeó és Júliával.

Friss topikok

Linkblog

Kezdődik!Avagy bevezető a regényhez

2011.01.07. 16:31 Gladiátor

 

 

Athairne és Faustina

Műfaly:romantikus,történelmi dráma

Íme az első bejegyzés,ami egyben útmutató is a történethez.A regény keletkezése,és az ihlet pofonegyszerűen jött:a szerző szerelmes lett,aminek sajnos szomorú vége lett.

A történet a képzelet szüleménye,klasszikus történelmi regény,amely felváltva alkalmaz kitalált és valóban élt személyeket.

A műfaly megjelölésénél ott a "történelmi" címke,de kérem ne ebből tessék megismerni az ókori rómaiak és kelták életét,igaz,az író,vagyis jómagam mindent megtett azért,és éjt nappallá téve kutatott a történelmi hitelesség és a kultúrtörténeti háttér felderítéséért.De sajnos nem vagyok se régész,se történész,de még csak egy,a korral foglalkozó hagyományőrző csoportnak se vagyok tagja,így előfordulhatnak bakik.De azért kengyel,gázpalack,karóra meg farmernadrág nem lesz benne.

A történetet a Gladiátor című film,a régi,klasszikus amerikai kosztümös,ókorban játszódó filmek(Spartacus,Ben Hur) és Móra Ferenc Aranykoporsó című regénye ihlette.

Röviden jellemezve olyan,mintha a Gladiátort a Rómeó és Júliával kevernénk.

A sztori Kr.u.127 és 133 között játszódik, egy írországi kelta herceg és Antonius Pius római császár lányának szerelmét meséli el.

A történetben jópár valóban élt történelmi személyiség megfordul:Antonius Pius császáron kívül a lánya,Faustina,az anyja,Arria Fadilla,nevelt fiai,Marcus Aurelius(úgy tűnik,őt megtalálja a gladiátoros téma,pedig nem szívlelte)és Lucius Verus,és Marcus Aurelius nevelője,Fronto.

Faustina,a női főszereplő tehát tényleg élt.Athairne azonban kitalált szereplő,bár karaktere egy napjainkban élő,az Eltén informatikusnak tanuló,kedves,vörös hajú fiúról lett mintázva,aki ezt ha elolvasná,biztos megjönne az önbizalma...Athairne tehát él,itt jár közöttünk,talán éppen egy kollégiumban vagy városban lakik vele az olvasó.Nagyon rendes fiú,bár történetbeli karakterével ellentétben nem tud lovagolni,és a kardforgatásban sem jeleskedik,de viszont űz egy küzdősportot.

Ez csak egy szerelmes történet,mely hol túl véres,hol túl romantikus(csúnyán kifejezve tocsog a romantikus nyálban).

+18-as jeleneteket is fog tartalmazni,amire majd föl fogom hívni az elején a figyelmet,hogy aki nem akarja,ne olvassa,bár szerintem ezen jelenetek még mindig nem fogják megütni bizonyos tévéműsorok színvonalát.

Igyekszem majd a blogot minnél többször frissíteni,remélem,a heti 1 rész meglesz.Az első fejezet már félig kész.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athairneesfaustina.blog.hu/api/trackback/id/tr42567792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása